Panelpék magvas hosszúzsemléje és a péksulis zsemlerecept volt a kiindulópont. Élesztőt lecseréltem kovászra és víz helyett tejjel készült. ...
Barnasörös félbarnakenyér
Régóta szeretném kipróbálni a barnasörös kenyeret. Kenyérlelkén kapóra jött, hogy a sörfőzdések mellett volt a KovászLaboros stand. ...
Nincsenek véletlenek!
Megint beigazolódott, hogy néha a véletlen bakik által készült kenyér lesz a legjobb Ismét Rüblibrotot sütöttem, de tegnap a ...
70% tk.rozskenyér rozmaringgal
hozzávalók kb 650g veknihez:
125g kovász (fele BL80, fele tk)
250g tk rozsliszt
35g manitobaliszt
210 g víz
6,5g só
ízlés szerint friss ...
Sokmagvas Tk.rozskenyér
Mára egy sokmagvas teljeskiőrlésű rozskenyeret hoztam .
70% tk rozskenyér
hozzávalók kb 650g veknihez:
125g kovász (fele BL80, fele tk)
250g ...
Minden napra egy ...?
Mai munkám "gyümölcsei"
Tönkölyös bagett rozskovásszal
Strong white bread lisztes bagett anyakovásszal (motherdough)
szabadnap = pihenőnap?
Ma szabadnapos vagyok (Mt. szerint pihenőnap), én így "pihenek" ;) Egy kis ez+az. Francia paraszt, tk.rozs, sokmagvas tk.rozs, rüblibrot ...
Parasztkenyér tele sok szeretettel
Pótanyám lánya, gyerekkori barátnőm 5 év után ma jött haza New Yorkból. Eddig csak képeken látta a kenyereim, de ma végre meg is kóstolhatja. ...