Szeretnél frissen sült, egészséges kenyeret tenni a családi asztalra? Gyere el, megismertetlek a kovászolás "rejtelmeivel"
Megmutatom hogy tudsz készíteni otthon is egészséges, természetes kovásszal készült kenyeret. Hogy etesd, tartsd életben a kovászod (ha még nincs, sajátomból adok :) . Hogyan formázd, metszd be a kenyeredet. Megismerkedhettek kétféle hűtős kelesztési módszerrel.
Nap folyamán 3 receptet készítünk el:
-egyszerű félbarna kenyeret
-formában sült 100% teljeskiőrlésű rozskenyeret
-4magvas (mák, szezám-, napraforgó-, lenmag) teljeskiőrlésű tönkölykenyeret
Ebből a rozskenyeret együtt sütjük ki. Félbarnát és tönkölyt már otthon fogjátok.
Előző nap általam bedagasztott, hűtőbe tett félbarna illetve 4magvas kenyereket pedig közösen fogjuk kisütni, megkóstolni.
Az önképző kurzus/workshop ára 25000 Ft/fő, mely tartalmazza a felhasznált alapanyagokat, otthoni kisütésre bedagasztott három kenyértésztát, egy szakajtót.
Helyszíne:
1188 Bp. Póth Irén utca 67/a
A kurzus 9-től kb 14 óráig tart.
Jelentkezni, regisztrálni az alábbi űrlapon lehet:
https://forms.gle/5WhT1h7oqTaNoNaz9
#workshop #tanfolyam #kovászoskenyér #kenyér #sourdough #sourdoughbread #akovászösszeköt #sourdoughbonds #kovász #igazikenyér #artisanbread #realbread #wildyeast #lisztvízsó
Időpontok:
2022. szeptember 3. szombat