Tündér Pékség

Édes kovász

2017. március 26. - Gáncsné Vasas Tünde

 

 

Készítéséhez Gabitól (Jenői Pékség) kaptam segítséget, az ő útmutatása alapján etettem át.  Bármilyen fehér kovásszal el lehet indítani.

Édes kovász készítése
Hozzávalók:
100g fehér kovász
25g cukor 
50g víz
100g BL80
Kovászt feloldjuk a vízben, hozzátesszük a cukrot majd a lisztet. Kemény kis gombóc lesz belőle. Első két alkalommal kb 24 óra múlva frissítjük, harmadiknál 12 óra múlva. Ezután már felhasználható.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tunderpekseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3114521934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Berg Imréné 2018.11.29. 20:29:14

Szia! Az édes kovász frissítésénél mindig kell a cukor vagy csak az első alkalommal?
Köszönöm

KissQkta 2018.12.15. 10:56:59

Szia :) Igen, minden alkalommal kell adni hozzá cukrot.

Timea Györe Öztekin 2020.04.26. 14:06:21

Lehet én nem látom, de a leírásnál mintha hiányozna a tej belekeverése.

Gáncsné Vasas Tünde · http://kissqkta.blog.hu/ 2020.04.26. 14:11:09

@Timea Györe Öztekin: ez nem tejes kovász. Az egy teljesen másfajta édeskovász. Ez laktózmentes.
süti beállítások módosítása