Kenyérlelkén az amatőr kategória fehér/félbarna kenyér győztese, Mester Miklós készítette laminált technikával a kenyerét. A szokásos receptemben ezt alkalmaztam. Ezzel a módszerrel sokkal erősebb lesz a gluténszerkezet és jóval több levegőt tudunk belevinni a tésztába.
300 g BL112 félbarnaliszt
33 g Tk.durumrozsliszt
260 g víz
145 g kovász
8 g só
30 perc autolízis
dagasztás, kovász, só hozzáadása
30 perc múlva első, s+f hajtás,
újabb 30 perc múlva enyhén vizezett felületen, vizes kézzel laminálás,
majd 30 perc múlva coil hajtás
gömbölyítés
15 perc pihentetés
formázás
kelesztőkosárban pulton kelesztés
sütés: 20 perc 230 fokon gőzzel, majd 15 perc 210 fokon gőz nélkül
Laminálás: