Múltkori kovászos tejes zsemle sikerén felbuzdulva, ma is zsemle készült, csak a liszteken változtattam. Elkészítése megegyezik a tejes zsemléével. Kenyeret is kellett sütnöm, mivel csak pár szelet maradt. Teljes adaghoz nem maradt elég kovászom, így fél adag parasztkenyeret sütöttem. A héten ez…
Tegnapi folytatás, tartalék partycipók :) Héten itthon voltam szabin, és majdnem minden nap sütöttem és frissítettem a kovászom. Napról napra szépültek, szebbek lettek a kenyereim. Ez is bizonyítja, hogy minél sűrűbben frissítjük a kovászunk, annál szebb kenyerek fognak születni :) Természetesen a…
Holnap egy kisebb kerti grillparti lesz nálunk, amire a megunhatatlan parasztkenyeret sütöttem.
Francia parasztkenyér
Jenői Pékség receptje250 g fehérkovász (BL80)420 g víz2 ek burg.pehely540 g pásztói bio…
Konyhaszekrény pakolászása közben találtam elbújva egy régebben vásárolt hatmagvas lisztet. El is felejtettem, hogy még van belőle. Eddig csak felesben BL80-al keverve sütöttem vele, most viszont…
180 g fehérkovász (BL80)500 g pásztói bio BL55200 g víz,150 g tej,20 g himalaya só2 ek burgonyapehely,0,5 dl olivaolaj
Vizet, tejet és kovászt habosra kevertem, majd hozzáadtam a burgonyapelyhet, lisztet. Egyneművé…
(képek csak illusztrációk, netről vannak)
Külföldön sütőkő helyett egyre elterjedtebb sütőacél (öntöttacél, szénacél) lapon sütni pizzát, pékárut (Baking Steel, Pizza Steel). 2012-ben Feltalálója Kickstarteren gyűjtötte össze a gyártásához szükséges pénzt. 2012 augusztusában még csak limitált…
Nálam a mai nap nyerőszáma 70. Két 70%-os tk kenyeret sütöttem.
Receptekért köszönet Gabinak a Jenői Pékségből ❤Magos tönköly kenyér 70% tkhozzávalók 1db kb 650g…