Tündér Pékség

Hatmagvas kovászos zsemle

2017. június 18. - Gáncsné Vasas Tünde

  Múltkori kovászos tejes zsemle sikerén felbuzdulva, ma is zsemle készült, csak a liszteken változtattam. Elkészítése megegyezik a tejes zsemléével. Kenyeret is kellett sütnöm, mivel csak pár szelet maradt. Teljes adaghoz nem maradt elég kovászom, így fél adag parasztkenyeret sütöttem. A  héten ez…

Tovább

Tartalék partycipók

  Tegnapi folytatás, tartalék partycipók :) Héten itthon voltam szabin, és majdnem minden nap sütöttem és frissítettem a kovászom. Napról napra szépültek, szebbek lettek a kenyereim. Ez is bizonyítja, hogy minél sűrűbben frissítjük a kovászunk, annál szebb kenyerek fognak születni :) Természetesen a…

Tovább

Sütőacél GYIK

  (képek csak illusztrációk, netről vannak) Külföldön sütőkő helyett egyre elterjedtebb sütőacél (öntöttacél, szénacél) lapon sütni pizzát, pékárut (Baking Steel, Pizza Steel). 2012-ben Feltalálója Kickstarteren gyűjtötte össze a gyártásához szükséges pénzt. 2012 augusztusában még csak limitált…

Tovább
süti beállítások módosítása