Tegnapi folytatás, tartalék partycipók :) Héten itthon voltam szabin, és majdnem minden nap sütöttem és frissítettem a kovászom. Napról napra szépültek, szebbek lettek a kenyereim. Ez is bizonyítja, hogy minél sűrűbben frissítjük a kovászunk, annál szebb kenyerek fognak születni :) Természetesen a hűtőből kivett, sütés előtt megetettel is nagyon jókat sütök, de friss kovásszal teljesen más lett. Kovász erősségét bizonyítja, hogy még a hét elejére alig maradt kovászom. Úgy kapartam össze az edény faláról 20 grammnyit, és ebből a kis mennyiségből is sikerült egy nagyon virgonc, erős kovászt nevelni :)
Recept ugyanaz mint a tegnapié, csak most ketté vettem, és két kisebb cipót sütöttem:
http://tunderpekseg.blog.hu/media/image/imported/2017-06-17/14521882/megunhatatlan_kockas_kenyer.