Tündér Pékség

Diós kékbúzakenyér

2021. szeptember 22. - Gáncsné Vasas Tünde
Kékbúzás kenyér
20210525_121357.jpg
Korábban már sütöttem kékbúzalisztes kenyeret, de akkor csak 40%-ot tettem a tésztába. Most kipróbáltam 100%-ban. Kékbúza magas antioxidáns, antibakteriális hatású. Puha, enyhén édeskés, szürkésen rusztikus bélzetű, ízletes, ropogós héjú kenyérke lett.
50% világos kékbúzaliszt EPM
50% tk.kékbúzaliszt EPM
72% víz
20% kovász
10% pirított dió
2,4% só
Dagasztás után éjjelre egyben hűtözött. Reggel osztás, formázás, sütés.
Amit a kék búzáról tudni érdemes:

A bejegyzés trackback címe:

https://tunderpekseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1116697056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása