este:
100 g aktív kovász
50 g víz
50 g BL112
összekevertem a fentieket, és a konyhapulton hagytam reggelig
reggel:
250 g BL80
50 g aludttej
1 ek burg.pehely
50 g aktív kovász
kb 1,5 dl langyos víz
esti és reggeli hozzávalókat összeállítottam a géppel,
majd kb 15 percig hagytam pihenni, összeérni
ezután hozzáadtam
1,5 kk sót
1 kk kókuszolajat
és kb 8-10 percig dagasztottam a géppel
Kelesztések végig 30 fokos sütőben történtek, szobahőmérsékleten több idő szükséges.
Kelesztőtálba tettem, félórás időközönként 3x hajtogattam
első hajtogatás után:
második hajtogatás után:
harmadik hajtogatás után:
mostanra olyan lágy lett, hogy alig tudtam a kezemben tartani a fotóhoz
30 perccel utolsó hajtogatás után formázás:
75 dkg-s lisztezett kelesztőkosárba tettem:
így kelesztettem kb 80-85 percig
(ami mint a sütésnél kiderült, kevés volt)
lisztezett lapátra borítotam, bevágtam
250 fokra előmelegített kőre csúsztattam
kb 5 perc után levettem 210 fokra így sült további 35 percig
kelhetett volna még, mert félidőben már ennyire repedt:
kisülve 650 g