Tündér Pékség

Tündekenyér

2021. január 29. - Gáncsné Vasas Tünde
�‍♀️Tündekenyér �‍♀️
1.jpg
Úgy éreztem épp itt az ideje, hogy egy saját, nevemhez illő kenyeret alkossak.
Gyűrűk Ura Lembasa ihlette ezt a kenyerem: „egy falat elég belőle, hogy egy felnőtt ember gyomrát megtöltse”. De nem a neten fellelhető édes-omlóstésztát, hanem a hozzám közelebb álló kenyértésztából álmodtam meg.
Igyekeztem laktató, magas fehérje-, ásványianyag- és vitamintartalmú liszteket, lassan felszívódó hozzávalókat összeválogatni. A sok magnak köszönhetően sokáig friss is marad.
  • Fehér kamutliszt, fehér királybúzaliszt, világos bánkúti liszt, tk.királybúzaliszt, kendermagliszt, kendermagolaj, chia-, tök-, len-, napraforgómag
  • Chia mag tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, sok benne a rost, fehérje és antioxidáns, valamint a legkiválóbb Omega 3 zsírsav forrás
  • Kendermag tartalmazza mind a 20 aminosavat, beleértve azt a 9 esszenciális aminosavat is(EEAS), melyet szervezetünk egyedül nem képes előállitani
  • Lenmag rostjai csökkentik az evés után felgyülemlett zsír mennyiségét a vérben. Magas fehérjetartalmú, rostokban, B-vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Kiemelkedő a tiamin-, magnézium- és foszfortartalma. Egészségre gyakorolt kedvező hatását a benne lévő különleges olajokra és lignánokra lehet visszavezetni.
  • Tökmag lúgosító hatással rendelkezik, emiatt kiváló kiegészítője lehet a manapság nagyon elterjedt túlzottan savas étrendnek. A tökmag a magas fehérjetartalmú magvak közé tartozik.
  • A magok közül napraforgómag tartalmazza a legnagyobb mennyiségű fitoszterolt, mely a vér koleszterinszintjét csökkenti.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tunderpekseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6316408180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása