Ez már csak anyakovásszal készült kenyér. Hozzávalók ugyanazok mint a tegnapi kenyérben, csak az élesztőt hagytam ki belőle.
Este (10-12 órával a dagasztás előtt)
20g anyakovász + 100g wessex kenyérliszt + 100g víz
Másnap összekevertem az alábbiakat,
100 g wessex kenyérliszt
200 g manitoba liszt
200 g BL80 Tótkomlósi
350 g víz
Egy órát hagytam autolizálni.
Ezután dagasztottam hozzá az előző este elkészített kovászt, 3 kk sót.
Kelesztőtálban kb 15 perc múlva átmozgattam,
Óránként, 3x hajtogattam,
majd megformáztam, kelesztőkosárban kb másfél órát kelesztettem.
250 fokra előmelegített kőre tettem,
kb 5 perc múlva levettem a hőfokot 200-ra és így sült még 35 percig.