Panelpéknél jártam, és egy rendkívül finom kenyeret kaptam tőle. Kb 1/3 részben tartalmaz teljeskiőrlésű lisztet. Nagyon finom puha bélzete, ropogós héja van.
Muszáj volt elkérnem a receptjét, amit az engedélyével megosztok veletek.
Hozzávalók 1db kb 500 grammos kenyérhez:
185g BL 80
40g tk.rozs
40g tk.búza
7,5g só
40g magkeverék + felületre
225g víz
80g vegyeskovász (80% hidr, fele BL80 fele tk)
Minden hozzávalót összekevertem, egy-két percig dagasztottam. Olajozott tálban 10 órát hűtőzött. Reggel formázás után, felületét bevizeztem, magkeverékbe mártottam és sütőformába tettem. Ezután Kb 2,5-3 óra kelesztés. Sütés 230 fokon gőzzel 15 perc, 185 fokon gőz nélkül 30 perc.
Ezen kívül a még a szokásos parasztkenyeret sütöttem