Kovászos sütés mellett a másik mumus az éjszakai kelesztés volt. Így most ezt próbáltam ki.
Szép és jó kenyér lett, de a nappali változat héjszerkezete jobban ízlik.
Reggel:
200 g aktív kovász
100 g víz
100 g BL112
Délután:
500 g BL80
100 g aludttej
2 ek burg.pehely
100 g aktív kovász
kb 2-2,5 dl langyos víz
Reggeli és délutáni hozzávalókat összeállítottam a géppel, kb 20 perc pihentetés után
3 kk sóval és kókuszolajjal bedagasztottam. Kelesztőtálba tettem.
Délután 3 körül kezdtem el, konyhapulton hagytam és óránként hajtogattam.
Este 8 körül formáztam, zacsiztam és ment éjszakára a hűtőbe.
Másnap reggel kb 2,5 órát langyosítottam a 30 fokos sütőben
este, reggel és sütés előtt:
Másfél kilós vekniformában kelt, nem fért rá a lapátra,
így közvetlenül a kőre borítottam
szokásos módon 250 fokon sütöttem kb 10 percig, utána mérsékeltem 200-ra
legközelebb 5 perc múlva leveszem majd, mert nagyon hamar elkezdett pirulni